NOS VoetbalAangepast

Nederland zondag tegen Mexico

Nederland treedt zondag in de achtste finales aan tegen Mexico. De wedstrijd tussen de winnaar van groep B en de nummer twee uit groep A wordt om 18.00 uur in Fortaleza gespeeld. Chili speelt als nummer twee van groep B een dag eerder tegen Brazilië in Belo Horizonte. Ook dat duel begint om 18.00 uur.

Spelen in Fortaleza wordt zwaar voor Oranje. In het uiterste noorden van Brazilië kunnen de temperaturen oplopen tot 35 graden. Tijdens de groepswedstrijden in de zuidelijk gelegen plaatsen Porto Alegre en São Paulo was het aanmerkelijk koeler. Alleen in Salvador, waar het duel met Spanje werd gespeeld, was het ook warm.

Zes eerdere ontmoetingen

Nederland speelde zes keer eerder tegen Mexico. Vijf keer betrof het een oefenduel en één keer een WK-wedstrijd. Op het wereldkampioenschap 1998 in Frankrijk eindigde het groepsduel in 2-2. In 1960 (1-3) en 1961 (1-2) boekten de Mexicanen een zege op Oranje. In 1998 (3-2), 2006 (2-1) en 2010 (2-1) was Nederland sterker.

Mexico, ook wel Los Tricolores genoemd,heeft overigens geen goede relatie met de achtste finales. Op de laatste vijf WK's werden de Mexicanen in de achtste finales uitgeschakeld.

Bekijk hier het volledige speelschema.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl