NOS VoetbalAangepast

Origi held in Belgische kranten

De Belgische kranten hebben Divock Origi tot nieuwe nationale held gebombardeerd. Als invaller bezorgde hij de Rode Duivels gisteren een overwinning op Rusland door twee minuten voor tijd te scoren. Daarmee plaatste België zich ook voor de achtste finales.

"Ori... génial", kopt L'Avenir vandaag. "Merci Origi", luidt het bij Het Belang van Limburg. "Nu al geplaatst dankzij koele kikker van 19", is de kop bij Het Laatste Nieuws.

De Morgen, La Dernière Heure, La Capitale, Het Nieuwsblad en De Standaard kijken al uit naar de achtste finale. "Maar zo springen we niet ver", waarschuwt De Morgen, terwijl Het Nieuwsblad uitpakt met een foto van een juichende koningin.

Naast Origi, speler van Lille, was er ook lof voor Eden Hazard, die de assist gaf bij het doelpunt. "Eden Hazard - wat een wervelwind in de laatste tien minuten! - ontbond eindelijk zijn duivels en vond in Origi de perfecte afwerker", aldus Het Laatste Nieuws.

Zorgen zijn er ook

Ook zijn er zorgen om het matige spel van België. "Sommige individuele prestaties waren nu ondermaats", aldus het Nieuwsblad.

De Gazet van Antwerpen: "Op basis van de resultaten zijn de Rode Duivels de helden, maar vooralsnog niet op basis van de prestaties. Behalve dat de hele wereld intussen weet dat er op de Belgische bank bijna evenveel kwaliteit zit dan op het veld staat, hebben de neutrale voetballiefhebbers nog niet veel kunnen genieten van de Duivels."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl