NOS VoetbalAangepast

Rooney: nu ben ik voor Nederland

Nu Engeland op het WK voetbal al is uitgeschakeld, hoopt Wayne Rooney dat het Nederlands elftal de wereldtitel pakt. Dat zei de aanvaller van Manchester United tijdens een persconferentie in het Engelse trainingskamp, waar de stemming nog altijd bedrukt is.

Mogelijk heeft zijn voorkeur te maken met het feit dat bij Nederland zijn nieuwe trainer Louis van Gaal en collega Robin van Persie actief zijn. "Als ik heel eerlijk ben, maakt het mij eigenlijk niet zoveel uit", gaf Rooney toe. "Het is een fantastisch toernooi en ik ben heel teleurgesteld dat we eruit vliegen, maar ik zal het WK thuis verder blijven volgen."

De aanvaller verwacht een zware zomer voor de Engelsen. "Waar we ook zullen zijn, het WK is overal op televisie te zien en fans zullen naar ons toekomen."

Engeland moet gemener worden

Volgens Rooney heeft de vroege uitschakeling van Engeland mede te maken met de instelling: "Als je kijkt naar de landen die de afgelopen grote toernooien hebben gewonnen, dan zie je dat ze wat gemener zijn. Dat moeten wij ook in ons krijgen. Misschien zijn we als team wel te eerlijk."

Als voorbeeld noemde hij Uruguay, dat vrijdag met 2-1 te sterk was voor Engeland. "Ze hebben ik weet niet hoeveel overtredingen gemaakt. Slimme overtredingen, die het tempo uit de wedstrijd hebben gehaald. Wat dat betreft moet Engeland ook meer streetwise worden", aldus Rooney.

Aan een einde van zijn interlandloopbaan denkt de 28-jarige aanvaller overigens niet: "Ik denk dat ik nog veel jaren voor me heb. Ik voel me goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl