Japan gelijk tegen tien Grieken

Japan is in zijn tweede duel in groep C niet verder gekomen dan een schamel 0-0 gelijkspel tegen Griekenland, dat in Natal na de tweede gele kaart van Giorgios Katsouranis 52 minuten met tien man speelde.

Door dit resultaat is Colombia in deze groep na twee overwinningen zeker van een plaats in de achtste finales. Japan, Griekenland en Ivoorkust hebben ook nog kans om de laatste zestien te bereiken.

Blessure Mitroglou

Anders dan in de met 3-0 verloren eerste wedstrijd tegen Colombia, was Kostas Mitroglou bij de Grieken basisspeler. De aanvaller, die in de play-offduels met Roemenië om een WK-ticket goed was voor drie treffers, viel echter na ruim een half uur al geblesseerd uit. Kort daarna kon aanvoerder Kostas Katsouranis inrukken.

Japan had gedurende het hele duel een veldoverwicht, maar het ontbeerde de stootkracht om een bres te slaan in de hechte Griekse verdedigingsmuur. Voor de rust was Yuya Osako met twee schoten gevaarlijk en zag voormalig VVV-speler Keisuke Honda zijn vrije trap moeizaam gestopt worden door keeper Orestis Karnezis.

In de tweede helft bleef Japan domineren, maar het benutten van de weinige grote kansen die het kreeg was een groot probleem. Zo kregen Yoshita Okubo en Atsuto Uchiba beiden een opgelegde kans, maar vlak voor het doel wisten ze de bal niet tussen de palen te krijgen.

Geen verrassing

De Grieken volhardden in hun countertactiek en waren daarbij enkele keren dreigend, onder anderen via Theofanis Gekas, de vervanger van Mitroglou. Een verrassing zat er echter niet in voor Griekenland, dat op zijn vorige twee WK´s (1994 en 2010) in de groepsfase strandde en in acht WK-duels slechts twee keer scoorde en achttien tegentreffers incasseerde.

Kijk op deze pagina voor alle wedstrijdbeelden en de statistieken.