NOS VoetbalAangepast

Del Bosque: geen excuus

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque toonde zich na de pijnlijke nederlaag tegen Chili een waardig verliezer. "We hebben geen excuus dat we er nu uit liggen. Chili was beter dan wij."

Del Bosque liet wel doorschemeren dat er bij de onttroonde kampioen veel zal moeten veranderen. "Resultaten als dit hebben altijd consequenties. Maar het is nu niet de tijd om daar al over te praten. We moeten de tijd nemen en analyseren hoe het nu verder moet. Dat geldt ook voor mijn persoon."

Doelman Iker Casillas vroeg het Spaanse volk om vergiffenis na de uitschakeling. "Wij zijn verantwoordelijk maar ook de eersten om de pijn en frustratie te voelen. We kunnen nu niets anders dan ons richten op de toekomst. We proberen te focussen op de positieve punten van dit elftal.''

Tevreden Sampaoli

De Chileense bondscoach Jorge Sampaoli was uiteraard erg tevreden en keek al gelijk vooruit. "De spelers hebben laten zien dat ze klaar waren voor deze uitdaging. Nu moeten we van Nederland winnen om als eerste te eindigen in de groep."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl