NOS VoetbalAangepast

Koningspaar in de kleedkamer

Het koningspaar heeft het Nederlands elftal na de gewonnen wedstrijd tegen Australië opgezocht in de kleedkamer. "Ze zeiden dat ze erg trots waren en hadden genoten, ook al ging het tegen Australië wat moeilijker dan tegen Spanje", zei Arjen Robben. "Maar ze waren uiteraard blij dat we hadden gewonnen."

Bondscoach Louis van Gaal vond het "hartstikke leuk" dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar de kleedkamer waren gekomen. "Ze hebben ons gefeliciteerd en wij zijn met hen op de foto gegaan", vertelde hij.

Foto's

Het koningspaar is ook met Wesley Sneijder op de foto gegaan. De oud-aanvoerder speelde vorige week tegen Spanje zijn honderdste interland. Verdediger Ron Vlaar mocht ter ere van zijn 25e interland ook met Willem-Alexander en Máxima op de foto.

Het koningspaar was speciaal voor de wedstrijd van Oranje naar Brazilië gevlogen. Ze leefden vanaf de tribune mee en droegen allebei een oranje sjaal.

Merkel

Maandag kreeg het Duitse elftal ook hoog bezoek in de kleedkamer. Bondskanselier Merkel nam toen alle tijd om Die Mannschaft met de 4-0 overwinning op Portugal te feliciteren. Ook werd een groepsfoto gemaakt en maakten verscheidene spelers een selfie met Merkel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl