NOS VoetbalAangepast

Kuipers fluit Zwitserland - Frankrijk

Scheidsrechter Björn Kuipers is door de FIFA aangesteld om aanstaande vrijdag het WK-duel tussen Zwitserland en Frankrijk in goede banen te leiden. Samen met zijn assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. Aftrap van dat duel is om 21:00 uur in Salvador.

Zwitserland - Frankrijk is in ieder geval op papier de belangrijkste wedstrijd uit groep E, de groep waarin ook Ecuador en Honduras zitten. Zowel Frankrijk als Zwitserland won het eerste duel.

Ook voor Kuipers is dit het tweede duel van het WK. Afgelopen zondag floot hij de topper tussen Engeland en Italië (1-2). Kuipers floot nagenoeg foutloos en gaf alleen een gele kaart aan Raheem Sterling van Engeland. Hij geldt als één van de beste scheidsrechters op dit WK en floot in mei ook al de finale van de Champions League tussen Atlético Madrid en Real Madrid.

Overigens is de scheidsrechter van het openingsduel Brazilië - Kroatië (3-1), de Japanner Yuichi Nishimura, niet aangesteld voor een tweede duel. Hij is vierde official bij Honduras - Ecuador. Nishimura gaf gastland Brazilië in het openingsduel een onterechte strafschop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl