NOS NieuwsAangepast

Belg noemt zoon naar Rode Duivels

Een Belgische voetbalfan is zo blij met de overwinning van de Rode Duivels gisteren dat hij zijn zoon de namen van de makers van de Belgische doelpunten geeft. Titus Marouane Dries Tijtgat werd geboren tijdens de wedstrijd tegen Algerije.

"We zijn allebei voetbalsupporters", zegt vader Pieter in de krant Het Laatste Nieuws. "En we hadden afgesproken dat we, áls ze die match zouden winnen, ons zoontje behalve Titus ook de namen van de doelpuntenmakers zouden geven. Hadden ze vijf keer gescoord, dan hadden we hem vijf namen gegeven."

Tweede helft gemist

Moeder Evelien Jonckheere was uitgerekend op 26 juni, de dag dat België tegen Zuid-Korea moet spelen. Baby Titus wilde blijkbaar echter het hele WK meemaken en werd geboren op de dag van de eerste WK-wedstrijd voor de Rode Duivels in twaalf jaar.

"De eerste helft hebben we een beetje gevolgd via de radio in de verloskamer. Toen de bevalling begon, zag het er slecht uit voor de Belgen. Daarna wisten we zelf niet meer wat de stand was. Al onze aandacht ging naar hem, even was er geen radio of telefoon."

Feest

Toen de ouders achteraf hoorden dan Marouane Fellaini de gelijkmaker had gescoord en Dries Mertens voor 2-1 had gezorgd, was duidelijk welke namen Titus zou krijgen.

Tijtgat genoot van zijn landgenoten die de overwinning op Algerije vierden. "Er rijden gigantisch veel toeterende auto's rond. Het lijkt wel alsof iedereen de geboorte van ons zoontje aan het vieren is. Een leuk extraatje."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl