NOS VoetbalAangepast

Robben: 't wordt geen tussendoortje

In Porto Alegre probeert het Nederlands elftal woensdagavond een voorschot te nemen op de achtste finales. Arjen Robben, tegen Spanje één van de uitblinkers, weet in ieder geval dat de temperatuur tijdens de wedstrijd Hollandser zal zijn dan zes dagen eerder in Salvador.

Robben: "Het is hier een stukje frisser. Ik hou wel van beetje warmte. Dat is ook goed voor de spiertjes, waardoor je ook lekker hard kunt lopen", meent Robben, bij wie tegen Spanje snelheden van 37 kilometer per uur werden gemeten. "Het is hier minimaal tien graadjes minder warm. Maar we hoeven geen muts en handschoenen te dragen hoor."

Vol gas

Vooraf werd Australië, de tegenstander van woensdag, betiteld als de zwakste broeder in de groep. "Het is een heel moeilijke wedstrijd. Van tevoren heeft iedereen het over Chili en Spanje en is het alsof Australië even gauw tussendoor wordt genomen. Maar we mogen geen enkel procent minder geven dan tegen Spanje. We moeten opnieuw vol gas gaan."

Over de opstelling wenste Robben, evenals bondscoach Louis van Gaal, niet al te veel los te laten. Vermoed wordt dat Oranje start in een 4-3-3-formatie. "Dat zou goed kunnen, ik zeg niets. Ik weet niet of je goed hebt opgelet", aldus Robben. "Maar voor mij verandert er niks. Een van de drie aanvallers? Zo is het."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl