NOS VoetbalAangepast

Lens een hesje, dus in de basis?

Jeremain Lens zal vermoedelijk in de basis starten van het Nederlands elftal in de WK-wedstrijd tegen Australië. Hij kreeg op de laatste training in het Estadio Beira-Rio van Porto Alegre een hesje van bondscoach Louis van Gaal.

Ron Vlaar niet, wat betekent dat Oranje aanvallender zal spelen dan tegen Spanje. Of dat in het 4-3-3, 4-2-3-1 of 4-4-2 systeem gebeurt, dat wilde Van Gaal niet prijsgeven.

Lens middenvelder of aanvaller?

Als Van Gaal de 'gouden driehoek' Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie intact wil houden, zal Lens vanaf het middenveld spelen. Maar de bondscoach kan Lens ook als derde aanvaller opstellen.

De enige wijziging in de basiself ten opzichte van het historische duel met Spanje (5-1) zou de entree van Lens ten koste van Vlaar kunnen zijn. Vlaar had de laatste dagen lichte pijntjes.

Persconferentie

Van Gaal kondigde eerder al aan dat hij Australië met drie spitsen wilde bestrijden. Na de eclatante zege op Spanje opperden sommige spelers dat ze de speelwijze met vijf verdedigers en opkomende backs misschien maar moesten handhaven.

Van Gaal geeft om 20.40 uur een persconferentie in Estadio Beira-Rio, die is HIER live te volgen.

Vermoedelijke opstelling: Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind; Jonathan de Guzman, Nigel de Jong, Wesley Sneijder; Jeremain Lens, Arjen Robben en Robin van Persie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl