Feyenoord beste WK-opleider

Feyenoord heeft de beste jeugdopleiding van alle WK-landen. Tenminste, als je kijkt naar het aantal spelers dat nu actief is in Brazilië. Dat blijkt uit een onderzoek van CIES Football Observatory, een Zwitsers onderzoeksbureau.

In het onderzoek is gekeken naar jeugdspelers tussen de 15 en 21 jaar (zoals de richtlijnen van de UEFA zijn voor jeugdspelers), die minimaal drie jaar voor dezelfde club hebben gespeeld. Daarnaast is er ook gekeken naar het aantal competitiewedstrijden die de spelers tot hun 23ste voor die club gespeeld hebben.

Feyenoord komt dan als beste uit de bus. Maar liefst negen spelers uit de jeugdopleiding van de Rotterdammers zijn actief op het WK in Brazilië. Ook FC Barcelona en Deportivo Saprissa uit Costa Rica hebben negen jeugdspelers rondlopen op het WK, maar Feyenoord wint het op basis van het aantal gespeelde wedstrijden door de spelers.

Van de negen spelers zitten er acht in de selectie van het Nederlands elftal: Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jonathan de Guzman, Robin van Persie, Georginio Wijnaldum, Leroy Fer, Terence Kongolo, Jordy Clasie. Blijft er nog één over: de Ivoriaan Salomon Kalou.

Die negen spelers kwamen in totaal 882 keer uit voor Feyenoord. Bij Barcelona is dat 783 keer, bij Deportiva Saprissa 445. Het gehele onderzoek is hier te lezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl