NOS NieuwsAangepast

Minister Schippers ontmoet Pelé

Minister Schippers van Welzijn en Sport heeft in Brazilië een korte ontmoeting gehad met voetbalgrootheid Pelé. De minister was aanwezig bij de officiële opening van het Pelé-museum in Santos. Pelé speelde bijna zijn hele carrière voor de gelijknamige club uit de havenstad.

Schippers zei na afloop dat het fantastisch was om erbij te zijn. "De Brazilianen zijn vol lof over Nederland. Hun droomfinale staat vast: Brazilië-Nederland. Alleen over de uitslag was ik het met ze oneens."

Doos vol schoenpoets

Het Pelé-museum is gevestigd in het historisch centrum van de stad. Te zien zijn veel voorwerpen uit de persoonlijke collectie van Edson Arantes do Nascimento, zoals Pelé eigenlijk heet. Zo is er zijn doos met schoenpoetsspullen, die hij voor zijn doorbraak gebruikte om wat geld te verdienen. Ook kunnen bezoekers proberen zijn dribbels na te doen of om net zoals Pelé te scoren.

Pelé werd met Brazilië drie keer wereldkampioen, in 1958, 1962 en 1970. Hij wordt door velen nog altijd beschouwd als de beste voetballer aller tijden.

Minister Schippers is tijdens het WK-voetbal in Brazilië op werkbezoek. Vrijdag woonde ze in Salvador de wedstrijd Nederland-Spanje bij en gisteren opende ze in São Paulo de Oranjecamping.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl