NOS VoetbalAangepast

Van Gaal: we hebben nog niets

Polonaise in de kleedkamer? "Nee, dat niet. Wel een blij gevoel. Maar dat was er al op het veld", zegt bondscoach Louis van Gaal kalm na de historische 5-1 overwinning op Spanje in de eerste groepswedstrijd op het WK.

"We zitten wel in een zetel wat doelsaldo betreft, maar ook na deze geweldige overwinning hebben we nog niets", vervolgt de bondscoach. "Maar ik vind dit wel heel leuk voor de mensen."

De bui al hangen

Op achterstand komen tegen de wereldkampioen. Louis van Gaal zag de bui al hangen. "Ik had aanvankelijk de indruk dat het zo'n avond was dat de wereldkampioen de overwinning zou krijgen. In elk geval kregen ze volgens mij meteen al een strafschop cadeau.''

Na het openingsdoelpunt kreeg Oranje het moeilijk. Daarom dacht Van Gaal erover na om te sleutelen aan zijn systeem. "We moesten zien te voorkomen dat we zouden worden weggetikt. Dus moesten we meer naar voren gaan spelen. Dan maakt Van Persie kort voor rust een ongelooflijk doelpunt na een fantastische pass van Daley Blind. Dat veranderde de zaak weer", aldus Van Gaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl