NOS VoetbalAangepast

Van Persie: ga lekker de straat op

Robin van Persie leek net na het laatste fluitsignaal nog amper te kunnen bevatten wat zich vrijdagavond had afgespeeld in Salvador. Oranje versloeg Spanje met 5-1, mede dankzij twee doelpunten van de aanvoerder. "Ik kan niet wachten om vanavond de beelden terug te zien."

Met een schitterende kopbal zorgde Van Persie er op slag van rust voor dat de wedstrijd kantelde. In de tweede helft was het Nederlands elftal vervolgens heer en meester en werd Spanje getrakteerd op een oorwassing.

"Mijn doelpunt viel precies op het juiste moment, zo net voor rust. De wedstrijd is precies zo gelopen als Louis van Gaal ons heeft voorspeld. Dit is dan ook zijn verdienste. Tactisch is het exact zo gegaan als de technische staf verwachtte. Hier hebben we wekenlang voor gewerkt. We zijn maar doorgegaan en niet gestopt", meende Van Persie.

Genieten

"Hier moeten we met zijn allen van genieten. Maar het zijn ook slechts drie punten en we moeten door. Vanavond moeten we er van genieten, maar morgen moet de focus weer op Australië."

Van Persie had nog wel een devies voor het Nederlandse volk. "Dit is een droom voor heel Nederland. Ga vooral lekker de straat op en geniet er van. Ik kan niet wachten om vanavond de beelden terug te zien."

Man van de wedstrijd

Na afloop werd Van Persie uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Uit handen van een medewerker van de FIFA ontving de aanvaller een enorme bokaal. Toch vergat hij die bijna in ontvangst te nemen. "Ach, ik ben gewend aan prijzen. Dan krijg je dat", aldus de matchwinner met een knipoog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl