NOS VoetbalAangepast

KNVB en FA eisen vertrek Blatter

KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft woensdagmiddag in aanwezigheid van Sepp Blatter de aanval geopend op de FIFA-voorzitter. Samen met FA-voorzitter Greg Dyke eist hij het vertrek van Blatter bij de wereldvoetbalbond.

Tijdens een UEFA-bijeenkomst in São Paulo nam Van Praag na de speech van Blatter, waarin hij zijn herverkiezing aankondigde, het woord.

"Dit kan niet meer"

"Sepp, moet je nou eens luisteren. Dit kan echt niet meer", zei Van Praag, die ook in het UEFA-bestuur zit, terwijl hij opstond. "Als je ergens zestien jaar zit, moet je je afvragen of je nog iets toevoegt", vervolgde hij tegen Blatter, die al sinds 1998 de voorzitter van de FIFA is.

"Het is niet persoonlijk, want zelfs onze vrouwen kennen elkaar. U doet wel hervormingen, maar alleen van problemen die ook in uw ambtstermijn zijn ontstaan. Kijkt u wel eens op Twitter? Dan kunt u zien dat er miljoenen mensen tegen u zijn."

Van Praag kreeg na zijn interventie steun van de Duitse voetbalbond. Een duidelijk aangeslagen Blatter zei direct daarop dat hij niet van plan is om af te treden.

FIFA-congres

Van Praag herhaalde verder gedeeltelijk de woorden die hij tegen De Volkskrant had gezegd. De UEFA-bijeenkomst was een vooroverleg van het FIFA-congres dat woensdag gepland staat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl