NOS VoetbalAangepast

Van Praag: tijd Blatter is voorbij

KNVB-voorzitter Michael van Praag vindt dat Sepp Blatter zich niet beschikbaar moet stellen voor een nieuwe termijn als baas van de FIFA. Van Praag zegt in de Volkskrant dat Blatter te veel verstrengeld is geraakt met het slechte imago van de voetbalbond.

Blatter overweegt zich opnieuw kandidaat te stellen voor de verkiezingen van volgend jaar. Mocht de Zwitser herkozen worden, dan blijft hij tot 2019 de baas van de FIFA. Hij is dan 83 jaar. Bij zijn vorige verkiezing zei Blatter nog dat het zijn laatste termijn zou worden.

Eindverantwoordelijk

"Het imago van de FIFA is achteruitgegaan na alles wat er is gebeurd de laatste jaren. Weinigen nemen de FIFA nog serieus en hoe je het ook wendt of keert: Blatter is eindverantwoordelijk", aldus Van Praag in de krant.

De KNVB-voorzitter benadrukt dat hij Blatter persoonlijk graag mag, maar dat de Zwitser zijn conclusies moet trekken als de kritiek zo hevig is.

Gezamenlijk standpunt

De Europese voetbalbonden spreken vandaag met elkaar tijdens het FIFA-congres in São Paulo. Van Praag verwacht dat Europa een gezamenlijk standpunt zal innemen. "De verkiezingen voor de voorzitter van de FIFA zijn pas volgend jaar, maar het is goed om als Europa voorbereid te zijn, en met één stem naar buiten te komen", aldus Van Praag.

Het is niet de eerste keer dat Van Praag zich uitspreekt tegen een herverkiezing van Blatter. Hij deed dat ook al in december nadat Blatter een minuut stilte ter nagedachtenis aan Nelson Mandela al na elf seconden onderbrak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl