NOS NieuwsAangepast

Staking São Paulo opgeschort

Het personeel van de metro in São Paulo heeft de staking met twee dagen opgeschort. Vakbondsleiders besloten daartoe nadat een rechtbank de staking onrechtmatig had genoemd. Het metropersoneel dreigt donderdag, als Brazilië in São Paulo de WK-openingswedstrijd speelt tegen Kroatië, opnieuw het werk neer te leggen.

Het verkeer in de grootste stad van Brazilië liep de afgelopen dagen helemaal vast door de staking. Toeristen hadden grote moeite om São Paulo in te komen. Op de luchthaven stond een wachtrij van twee uur bij de taxi-standplaats waarna de rit naar het hotel ook nog twee tot drie uur in beslag nam.

12 procent meer loon

Het metropersoneel grijpt het WK aan om de looneis van 12 procent kracht bij te zetten. De werkgevers willen niet verder gaan dan bijna 9 procent. Al vijf dagen wordt er gestaakt en geprotesteerd.

De werkgevers hebben 42 stakende medewerkers ontslagen. Morgen gaan de bonden en werkgevers opnieuw onderhandelen. Volgens de vakbonden is een akkoord uitgesloten als het ontslag niet ongedaan wordt gemaakt.

Als er donderdag geen overeenstemming is bereikt, legt het metropersoneel in São Paulo het werk weer neer.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl