NOS VoetbalAangepast

Franck Ribéry mist WK

De Franse selectie heeft een flinke domper te verwerken gekregen. Franck Ribéry mist het WK voetbal vanwege een rugblessure. De aanvaller van Bayern München kampt al langere tijd met rugproblemen en nu is gebleken dat hij niet op tijd fit zal zijn.

Ribéry was vrijdagochtend nog wel bij het maken van de selectiefoto. Bondscoach Didier Deschamps heeft later op de dag na onderling overleg besloten dat de sterspeler niet meegaat naar Brazilië. Hij heeft Morgan Schneiderlin bij de WK-groep gehaald als de vervanger van Ribéry.

Deschamps gaf uitleg bij het besluit. "Franck kampte al langer met problemen, maar juist de laatste dagen leek alles de goede kant op te gaan'', aldus Deschamps. Een MRI-scan bevestigde de verslechtering van zijn fysieke toestand, waarop de medische staf moest besluiten de Normandiër thuis te laten. "Hij kan enkele weken niet trainen, laat staan een wedstrijd spelen."

Ribéry: treurige dag

"Het is een treurige dag voor mij en voor het Franse team", reageerde Ribéry tegenover de Duitse sportkrant Bild. Ook Deschamps erkende dat het wegvallen van zijn sterspeler een aderlating voor de ploeg is. "Maar we moeten door. Met een fitte Ribéry zijn we ongetwijfeld een van de betere landen op het WK, maar dat kunnen we ook zonder hem zijn."

Het oproepen van de middenvelder van Southampton al de tweede wijziging in de selectie binnen 24 uur, want ook Clément Grenier moest eerder vandaag een streep zetten door het WK. Montpellier-speler Rémy Cabella mag zijn plaats innemen.

Maandag vertrekt de Franse ploeg naar Brazilië. Zondag 15 juni staat de wedstrijd tegen Honduras op het programma. Daarna treffen de Fransen ook nog Zwitserland (20 juni) en Ecuador (25 juni).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl