NOS VoetbalAangepast

Messi komt niet los, Drogba wel

Argentinië, Uruguay en Ivoorkust hebben een week voor de start van het WK een oefenzege geboekt. Voor Uruguay en Ivoorkust was het de laatste test. Argentinie zal nog één oefenwedstrijd spelen.

Messi kan niet scoren

De Argentijnen waren in Buenos Aires zoals verwacht veel te sterk voor Trinidad en Tobago (3-0). De vraag was ook niet of de ploeg zou winnen, maar of Lionel Messi zou scoren. Het lukte hem niet. Rodrigo Palacio, Javier Mascherano en Maxi Rodriguez wel.

Messi was tevreden met het resultaat. "Het was een nuttige wedstrijd", zei hij. "Vooral in de eerste helft hield de tegenstander zich vooral bezig met verdedigen. Zo zal het waarschijnlijk in de eerste wedstrijden van het WK ook zijn."

Buiging voor Messi

Messi heeft een moeizaam seizoen achter de rug bij Barcelona. Henk ten Cate denkt zelfs dat de Argentijn zich heeft gespaard voor het WK, maar vooralsnog schittert Messi nog niet in het shirt van Argentinië. Tegen Trinidad en Tobago raakte hij wel de paal.

Opvallend moment voor de wedstrijd: tijdens het handen schudden van beide teams maakte Ataullah Guerra bij Messi uitvoerig een buiging. Tijdens de wedstrijd was er minder ontzag voor de aanvaller. Hij was doorlopend het slachtoffer van overtredingen.

Geen Suarez, Drogba beslissend

Argentinië speelt op 7 juni in La Plata zijn laatste oefenwedstrijd voor het WK tegen Slovenië en dat land oefende donderdag in Montevideo tegen Uruguay. Edinson Cavani en Christian Stuani bezorgden Uruguay een 2-0 overwinning.

Luis Suarez was nog steeds niet van de partij na zijn knieoperatie van twee weken geleden. Waarschijnlijk kan hij pas in de tweede groepswedstrijd van het WK, tegen Engeland, weer meedoen.

Ivoorkust heeft wel de beschikking over zijn sterspeler en samen met Gervinho scoorde Didier Drogba ook in het gewonnen oefenduel met El Salvador (2-1) in het Texaanse Frisco. Drogba gaf ook nog eens de assist bij het doelpunt van Gervinho.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl