NOS VoetbalAangepast

Van Gaal houdt optie 4-4-2 open

Ondanks dat Louis van Gaal bij het Nederlands elftal een nieuw systeem (5-3-2) heeft geïntroduceerd, houdt de bondscoach van Oranje op het WK de optie open om tijdens de wedstrijd te switchen naar 4-4-2. Dat liet Van Gaal weten op de persconferentie in Santpoort.

Van Gaal lijkt daarmee definitief te kiezen voor Daley Blind als linksback. De speler van Ajax is dan de aangewezen persoon om op het middenveld te spelen als Oranje in een ander systeem moet gaan spelen. Bruno Martins Indi zal in dat geval doorschuiven naar de linksbackpositie.

4-4-2 tegen Wales

Woensdag staat in de Amsterdam Arena de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales op het programma. Van Gaal liet doorschemeren dat hij waarschijnlijk met Blind op het middenveld zal spelen. Dit betekent niet dat hij niet overtuigd is van het 5-3-2-systeem.

"Tegen Spanje zullen we gewoon wel zo gaan spelen. Maar als Wales met één spits speelt, wat ik verwacht, dan is het niet logisch om met drie centrale verdedigers te spelen", aldus Van Gaal. "Ik vergelijk Wales met Australië, ja. Daarom hebben wij ze ook uitgenodigd. Ik denk dat zij hetzelfde zullen spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl