NOS VoetbalAangepast

FIFA: mogelijk herverkiezing WK '22

Jim Boyce, de Noord-Ierse vice-president van de FIFA, heeft geen problemen met een herverkiezing voor toewijzing van het WK 2022. Boyce reageerde daarmee op het nieuws van The Sunday Times dat het toernooi door omkoping in Qatar zou zijn terechtgekomen. Die krant kwam vanochtend met het nieuws dat ze miljoenen documenten in het bezit hebben die corruptie binnen FIFA aantonen.

De FIFA laat zelf al twee jaar onderzoek doen naar omkoping onder de eigen leden. De Amerikaan Michael Garcia is als onafhankelijk jurist verantwoordelijk voor dat dossier. Volgens Boyce moet hij zijn onderzoek gaan uitbreiden.

"Als uit het rapport van Garcia blijkt dat er concreet bewijs is dat er sprake is van omkoping, dan heb ik er geen enkel probleem mee als er een herverkiezing plaatsvindt", aldus Boyce tegenover BBC 5 Live. "Laten we het verslag van Garcia afwachten. Maar zodra er bewijs in handen komt van de FIFA, bestaat daar geen twijfel over."

Reactie KNVB

Michael van Praag, bondsvoorzitter van de KNVB, heeft via Twitter laten weten dat "de KNVB heeft kennisgenomen van de berichten over Qatar."

Als de berichten kloppen, dan vindt de KNVB dat de internationale voetbalbond FIFA de "toewijzing (van het WK 2022 aan Qatar, red.) moet heroverwegen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl