Jong Oranje wint, Promes uitblinker

Jong Oranje heeft goede zaken gedaan in de strijd om kwalificatie voor het EK. Schotland werd in Paisley op een 6-1 afstraffing getrakteerd.

De Schotten openden sterk en waren een paar keer dicht bij de openingstreffer. Zo schoot John Mcginn een keer op de paal.

Halverwege de eerste helft nam een ontketende Quincy Promes het heft in handen. De aanvaller van FC Twente opende de score door de verdediging met twee aaien over de bal zoek te spelen en binnen te schieten. Vervolgens maakte hij met twee harde schoten ook nog de 2-0 en de 3-0.

Na rust nam invaller Hakim Ziyech het stokje van Promes over. Nadat Karim Rekik er 4-0 (onderkant lat) van had gemaakt, zorgde de Heerenvener met twee fijne volleys voor de 5-0 en 6-0. In de slotfase redde Steve May de Schotse eer.

Oranje aan kop

Door de overwinning neemt de ploeg van Albert Stuivenberg de koppositie in de poule over van Slowakije. Beide ploegen hebben dertien punten, maar Jong Oranje had daar een wedstrijd minder voor nodig: vijf om zes. Georgië volgt op acht punten uit zeven duels.

De tien groepswinaars en de vier beste nummers twee strijden in play-offs om zeven EK-tickets.