"Afhaken Van der Vaart geen drama"

"Het afhaken van Rafael van der Vaart voor het WK door een kuitblessure, is geen ramp voor het Nederlands elftal." Dat zegt NOS-verslaggever Ronald van der Geer. "Wesley Sneijder is de beoogde basisspeler voor de nummer 10-positie. Voor Van der Vaart zelf is het natuurlijk wel een drama. Dit zou zijn laatste WK hebben kúnnen zijn."

Van der Geer was aanwezig bij het trainingskamp van Oranje in Portugal en zag daar al dat Van der Vaart het moeilijk had. "Je zag hem afhaken bij trainingspartijtjes. Hij kon niet brengen wat hij wilde en hij moest af en toe naar adem happen. Conditioneel en qua fitheid zat het niet goed. Op de besloten training van dinsdag haakte hij al na een kwartier af. Toen dachten wij: dat is foute boel."

Voor Georginio Wijnaldum komt het WK door het afvallen van Van der Vaart een stap dichterbij. Van der Geer: "Hij was de derde man voor die positie, maar schuift nu op. Ik denk dat in huize Wijnaldum de spullen voor Brazilië gepakt kunnen worden. Dat is een ontzettende meevaller, want hij heeft heel veel blessureleed gehad maar is nu topfit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl