NOS VoetbalAangepast

President Ghana verwacht WK-titel

John Dramani Mahama, de president van Ghana, legt de lat wel erg hoog voor de nationale voetbalploeg. Hij verwacht dat het team met de wereldtitel uit Brazilië terugkeert.

"We verwachten dat jullie voor jullie land zullen sterven. We verwachten en hopen dat Ghana voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen wordt", zei de president bij een bezoek aan het team. "We moeten met z'n allen geloven dat het mogelijk is. We respecteren onze tegenstanders, maar we zijn voor niemand bang.

Kwartfinale beste prestatie

Het zou een prestatie van formaat zijn als een Afrikaans land überhaupt verder reikt dan de kwartfinale. Het is in de historie van het WK voetbal nog nooit voorgekomen dat een Afrikaans land zich kroonde tot 's werelds beste. Ook een plek bij de laatste vier werd nog nooit bereikt.

Engeland voorkwam in 1990 een plek in de halve finale voor Kameroen, in 2002 was Turkije met 1-0 te sterk voor Senegal en vier jaar geleden versperde Uruguay mede dankzij de beruchte handsbal van Luis Suarez (hij keerde op de doellijn een inzet van Ghana met zijn handen) Ghana de weg naar de laatste vier.

Oefenduel met Oranje

Ghana neemt het in de groepswedstrijden op tegen de Verenigde Staten, Duitsland en Portugal. Op 31 mei oefent het team in Rotterdam nog tegen Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl