NOS VoetbalAangepast

Niet iedereen is zo rustig als Suarez

"Rustig maar. Ik ga het WK halen en zal hard werken om weer honderd procent te zijn, zodat ik mijn teamgenoten kan helpen." Vlak na zijn meniscusoperatie hield Luis Suarez het hoofd koel op vragen van de Uruguayaanse krant El Pais. Helaas gaat niet iedereen zo goed met zijn situatie om als de spits zelf.

Boze Uruguayaanse fans hebben Newcastle United-verdediger Paul Dummett op sociale media met de dood bedreigd. Zij achten hem schuldig aan de knieblessure waar Suarez mee kampt en waardoor zijn deelname aan het WK onzeker is.

Charge Dummett op Suarez

De voetbalbond van Uruguay bracht donderdag naar buiten dat Suarez zijn blessure opliep in de laatste competitiewedstrijd van Liverpool thuis tegen Newcastle. Dummett werd er toen vlak voor tijd afgestuurd na een charge op Suarez. Volgens de fans moet het daar mis zijn gegaan.

Dummett reageerde in de Daily Mirror. "Er was geen opzet in het spel. Ik raakte hem en de bal met mijn linkervoet en hij ging onderuit. Ik hoop dat hij het WK haalt. Hij is één van de beste spelers in de wereld, dus hij hoort daar te zijn."

Dummett oefent tegen Oranje

Suarez zal zo'n twintig dagen nodig hebben om te herstellen en de doktoren geven hem voldoende kans om de eerste WK-wedstrijd van Uruguay te halen op 14 juni tegen Costa Rica. Dummett zien we op 4 juni in actie als hij met Wales tegen het Nederlands elftal oefent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl