NOS VoetbalAangepast

"Op zich niks mis met 0-0"

"Op zich niks mis mee, een gelijkspel tegen Duitsland", luidt de conclusie na de 0-0 van Oranje in de Arena.

"Maar ik snap heus wel dat het niet altijd even spectaculair was om naar te kijken", vervolgde Arjen Robben voor de camera van SBS6.

Bondscoach Louis van Gaal stelde dat hij "genoten heeft van de Duitsers".

"Tevreden over tweede helft"

"Ze waren zeer balvast. Maar ze hebben niet veel kansen gecreëerd", zag Van Gaal de eerste helft. "Wij hebben geprobeerd dat in de tweede helft over te nemen. Ik denk dat ik tevreden mag zijn over de tweede helft. Wij hebben toen ook de grootste kansen gecreëerd."

"Of de keuze van Kuijt een signaal is naar Huntelaar? We speelden vandaag ver van de goal af. Dan heb ik meer aan een beweeglijke spits als Kuijt. Dat zegt wat over de kwaliteiten van Huntelaar, maar ook van Kuijt."

"Zo kennen we Nederland niet"

Uit het Duitse kamp kwamen ook louter tevreden geluiden. "In de eerste helft hadden we de moed om naar voren te voetballen. We hebben enkele kansen gehad. Als we er één van hadden kunnen benutten, hadden we gewonnen", analyseerde bondscoach Joachim Löw.

"Maar we hebben ook weinig weggegeven. Ze speelden ver naar achter, dat kennen we van Nederland helemaal niet. Zeker niet thuis", verbaasde Löw zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl