NOS VoetbalAangepast

Del Bosque: "Verdiend gewonnen"

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque vond de 1-0 zege van zijn ploeg in de WK-finale tegen Oranje verdiend.

"We hadden meer moeten scoren, maar voor mij is het een geweldige dag. Het was een zwaarbevochten zege, maar we hebben fantastische spelers", sprak de coach, wiens ploeg na de groepsfase louter 1-0 overwinningen (tegen Portugal, Paraguay, Duitsland en Nederland) boekte.

Del Bosque stelde dat zijn ploeg had voortgeborduurd op het succes van 2008, toen onder z'n voorganger Luis Aragones de Europese titel werd gepakt. Aragones roemde het Spaanse spel: "We maken ons niet druk over wie onze opponent is. We spelen gewoon om te winnen".

Andres Iniesta euforisch

Andres Iniesta was euforisch over zijn winnende goal. "Ik zag dat Fábregas de pass gaf en na mijn doelpunt ging ik uit mijn dak. Dit is het mooiste wat er is. We beseffen nog niet wat we hier hebben gepresteerd", zei de matchwinner.

Raul, die ondanks zijn enorme staat van dienst (102 interlands, 44 goals) niet voor het WK was geselecteerd, kende geen rancune en deelde ook in de vreugde.

"Het was fantastisch om de show van dit elftal te zien", aldus de aanvaller over Spanje, dat na West-Duitsland (EK 1972, WK 1974) en Frankrijk (WK 1998, EK 2000) het derde land is dat tegelijkertijd in het bezit is van de Europese titel en de wereldtitel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl