NOS NieuwsAangepast

Mannen aangehouden voor zeep in fontein

In Schijndel in Noord-Brabant zijn gisteravond twee mannen opgepakt. Ze hadden tijdens de wedstrijd Uruguay-Nederland zeep in een fontein gegooid. Er ontstond heel wat schuim dat over de weg droop. Daardoor raakte volgens de politie een auto bijna in een slip.

De politie heeft de twee mannen van 20 en 21 uit Schijndel aangehouden voor vandalisme. Ze kregen een boete.

Vuurwerk

In het Laakkwartier in Den Haag heeft de politie achttien mensen opgepakt na de overwinning van het Nederlands elftal op Uruguay.

Het Jonckbloetplein werd ontruimd nadat relschoppers vuurwerk en stenen naar de politie gooiden. Daarvoor had de politie de menigte met een megafoon gewaarschuwd weg te gaan. Toen dit niet gebeurde, nam de ME bezit van het plein.

Containers

In twee straten stonden onruststokers en de politie nog een tijd tegenover elkaar. Er werden containers in brand gestoken en mensen smeten met spullen. Rond 01.00 uur was het rustig.

De politie Haaglanden is tevreden over het totale beeld in de stad. Op veel plaatsen was het een gezellige drukte. Onder meer op het Plein was het "één groot feest", zegt de politie.

Drachten

Ook in Drachten liep het uit de hand. Honderden jongeren blokkeerden het verkeer op een kruising. Ze liepen over geparkeerde auto's, trapten deuken in voertuigen en belaagden een bus.

De politie probeerde de jongeren te verjagen, maar besloot zich na verloop van tijd terug te trekken in de hoop dat de groep uit zichzelf naar huis zou gaan. Dat gebeurde deels, zo'n zestig jongeren bleven achter. Zij gooiden met zwaar vuurwerk, bekogelden een politie-auto en vielen twee agenten op de fiets aan.

Een politieman raakte gewond. De Friese politie heeft niemand aangehouden, maar zegt dat er zeker aanhoudingen zullen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl