NOS VoetbalAangepast

Suarez: 'nieuwe hand van God'

Een uitgelaten Luis Suarez bestempelde zichzelf na de fortuinlijke overwinning van Uruguay op Ghana als de nieuwe eigenaar van de 'hand van God'.

De Ajacied refereerde na zijn handsbal in de laatste minuut van de verlenging aan de wijze waarop Diego Maradona in 1986 met de hand Engeland elimineerde. 'Pluisje' kwam ermee weg, Suarez' actie had wel gevolgen: een rode kaart voor de zondaar en een penalty voor Ghana.

Omdat Asamoah Gyan miste, kreeg Uruguay een herkansing die het gretig omarmde. De Zuid-Amerikanen staan daardoor dinsdag, zonder Suarez, in de halve finales tegen Oranje. Spijt heeft Suarez dan ook niet. "Ik had geen keus. Ik heb nu de nieuwe 'hand van God'. Ik heb dit gedaan zodat mijn teamgenoten de strafschoppenserie nog konden halen."

Grote schlemiel

Werd Suarez door zijn noodgreep de held van Uruguay, zijn Ghanese collega Gyan kwam als de grote schlemiel uit de strijd. Hij miste de buitenkans om zijn ploeg naar de laatste vier te schieten, maar faalde. "Ik kom er wel weer bovenop, ik ben mentaal sterk", verzekerde Gyan, die na de verloren strafschoppenreeks huilend op het veld lag.

"Ik had de moed om die strafschop te nemen", vertelde de spits van Stade Rennes, die eerder in het toernooi al twee keer trefzeker was geweest vanaf elf meter. "Dat is ook normaal, want ik ben de strafschopnemer."

Ondanks de dramatische misser ging Gyan in de noodzakelijk geworden penaltyreeks 'gewoon' als eerste Ghanees achter de bal staan. Ditmaal schoot hij de bal onberispelijk in de kruising. Het bleek niet voldoende voor een historische plek in de halve finales, omdat de inzet van twee ploeggenoten werd gestopt, terwijl slechts één Uruguayaan de mist inging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl