NOS VoetbalAangepast

Kranten roemen Oranje

Met knal-oranje voorpagina's en veel superlatieven in koeienletters vieren de Nederlandse ochtendkranten de winst van Oranje op het WK op topfavoriet Brazilië. Maar ook in het buitenland maakte de stunt van Oranje veel indruk.

In alle vaderlandse kranten leidt de euforie tot de gedachte dat dit slechts de opmaat is naar de wereldtitel. "Wereldklasse", kopt De Telegraaf op de voorpagina. "Oranjehelden leggen Brazilië over de knie. Wie kan dit elftal stoppen?!", vraagt de krant zich af. "Goud in zicht" opent het sportkatern.

Ook het AD heeft in de kop aan één woord genoeg: "Grandioos!". In AD Sportwereld is alle twijfel weg: "Nu pakken we de CUP ook."

Rijp

Trouw prijst de zelfverzekerheid en de eendracht, en stelt: "Oranje is rijp voor het maximale. In de schaduw van de raspaardjes betaalt eendracht en zelfverzekerdheid van Nederland zich uit."

De Volkskrant prijst de inzet van Oranje. "Op karakter langs Brazilië", staat er op de voorpagina. "Voor rust speelde Nederland erbarmelijk. Maar na een zelden vertoonde ommekeer sloeg Oranje toe."

Grootste horde

Ook over de grens heeft de zege van Oranje op Brazilië - 'breaking news' op de internetsite het Amerikaanse CNN - veel indruk gemaakt.

"Gaat Nederland dan toch eindelijk wereldkampioen worden?", schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "De mogelijk grootste horde lijkt alvast genomen."

De buitenlandse kranten loven vooral de manier waarop Oranje zich in Port Elizabeth terugvocht in de wedstrijd. Volgens de Franse krant L'Equipe maakte de getoonde mentaliteit het verschil tussen beide ploegen. "De Brazilianen slaagden er niet in te reageren toen het moeilijk werd; Nederland werd juist gedreven door karakter en innerlijke kracht."

De Engelse boulevardkrant The Sun roemt Wesley Sneijder. "Hij mag dan klein zijn, wat betreft moderne middenvelders is hij een kolos. Waarschijnlijk momenteel de beste ter wereld."

The Sun zag ook dat Nederland in de eerste helft werd overlopen door Brazilië. "Het leek weer eens 'Neverlands' te worden. Totaalvoetbal? Nee, totaal weggespeeld." De Engelse krant sluit positief af: "Nederland zal geen grotere kans krijgen dan nu om hun traditie van aanvallend voetbal te belonen met de wereldtitel."

Grote glimlach

De Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft uiteraard ook veel mooie woorden over Wesley Sneijder, die afgelopen seizoen in de Serie A schitterde bij Internazionale. "De uitblinker van Nederland-Brazilië is een kleine man, maar hij verliet het veld met een grote glimlach."

De Duitse krant Bild kopt 'Holland-Hammer!'. Bild merkt vervolgens fijntjes op Duitsland op het WK altijd ver komt als recordkampioen Brazilië niet bij de topdrie zit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl