NOS VoetbalAangepast

Paraguay schakelt Japan uit

Paraguay is voor de eerste keer in de historie tot de kwartfinales op een WK doorgedrongen. De Paraguyanen speelden in Pretoria met 0-0 gelijk tegen Japan, maar namen de strafschoppen beter.

Na twintig minuten hadden beide ploegen hun zenuwen pas onder controle en bleken ze in staat voor gevaar te kunnen zorgen. Lucas Barrios verscheen na een knap staaltje voor Eiji Kawashima. De Japanse keeper redde echter. Aan de andere kant schoot Daisuke Matsui buiten bereik van Justo Villar op de lat.

De beste kans was voor Roque Santa Cruz, die de bal na een hoekschop voor de voeten kreeg, maar de Paraguyaan knalde naast. Keisuke Honda kwam ook in scoringspositie, maar de voormalig VVV'er mikte onzuiver.

Verlenging

Ook in de verlenging viel er geen beslissing. Strafschoppen moesten voor het eerst dit WK een winnaar aanwijzen. Yuichi Komano schoot de derde strafschop voor Japan op de lat, Paraguay miste niet. Het was Oscar Cardozo die de Zuid-Amerikanen definitief een ronde verder schoot.

In de kwartfinales treft Paraguay de winnaar van Spanje-Portugal.

Martino: "Onze zege is verdiend"

Zuid-Amerika heeft met Paraguay, Uruguay Brazilië en Argentinië en Uruguay maar liefst vier landen bij de laatste acht. "Met de hulp van God zijn we verder", zo wist Cardozo, die de beslissende strafschop koelbloedig benutte, zeker.

"Wij waren iets beter en verdienden de zege dan ook", meende de Paraguyaanse bondsocach Gerardo Martino. "Natuurlijk is het een geweldige prestatie van ons, maar om te zeggen dat het de grootste ooit is, lijkt me wat voorbarig", blufte de Argentijnse oefenmeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl