Iberische clash in Kaapstad

De gouden generatie van Spanje staat op het WK in Zuid-Afrika in de achtste finales voor een zware test. Buurman Portugal is uiterst gemotiveerd om de favoriet in Kaapstad dinsdag een loer te draaien.

Van de 32 onderlinge ontmoetingen wist Spanje er vijftien te winnen; Portugal was vijf keer de sterkste. Op het WK stonden de landen nog nooit tegenover elkaar, op het EK wel al twee keer: in 1984 (1-1) en 2004 (1-0 winst Portugal).

Waar Spanje bij vlagen al zijn klasse en flair heeft getoond, speelt Portugal, dat nog geen doelpunt hoefde te incasseren, vanuit een hechte defensie. Aanvallend gokt de ploeg van coach Carlos Queirós op de momenten van de nog wat fletse Cristiano Ronaldo.

Meer dan Ronaldo

"Maar het is niet alleen Ronaldo. We spelen tegen een team dat al vele jaren samenspeelt", weet de Spaanse coach Vicente Del Bosque. "Ze verdedigen goed, spelen heel georganiseerd en counteren razendsnel."

Bij Spanje is Xabi Alonso, die last heeft van zijn enkel, een vraagteken voor de tweede-rondewedstrijd. Ook Cesc Fábregas en David Silva hebben kleine pijntjes. Bij Portugal is Deco na een lichte heupblessure inzetbaar. De snelle Danny heeft een lichte blessure.

Vermoedelijke opstellingen:

Spanje: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Piqué, Carles Puyol, Joan Capdevila, Sergio Busquets, Javi Martínez, Xavi, Andrés Iniesta, Fernando Torres, David Villa Portugal: Eduardo, Paulo Ferreira, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Fábio Coentrão, Pepe, Raul Mereiles, Tiago, Cristiano Ronaldo, Simão, Liedson

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl