NOS VoetbalAangepast

Argentinië naar kwartfinales

Argentinië heeft de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika bereikt. De ploeg van bondscoach Diego Maradona kwam in Johannesburg tegen Mexico na een arbitrale blunder op 1-0 en bouwde de marge gestaag uit: 3-1.

Beide teams probeerden direct de aanval te zoeken en in het eerste kwartier was Mexico gevaarlijker. Doelman Sergio Romero (AZ) verkeek zich op een schot van Carlos Salcido (PSV), maar de lat bracht redding. Romero zag Andrés Guardado ook nog naast schieten.

De 1-0 van Argentinië kwam uit de lucht vallen. Na een actie van Lionel Messi kopte de buitenspel staande Carlos Tévez binnen. Mexico protesteerde en was van slag, want even later verspeelde Ricardo Osorio knullig de bal aan Gonzalo Hiquaín, die eenvoudig zijn vierde doelpunt van dit WK maakte.

Tévez gooit duel op slot

Higuaín had voor rust het duel al definitief in het slot kunnen gooien, maar de spits kopte van dichtbij naast.

Mexico zocht in de tweede helft naar de aansluitingstreffer, maar de eerste de beste counter leverde de Argentijnen een doelpunt op: Tévez rommelde zich op de rand van de zestien vrij en haalde verwoestend uit.

Vervolgens zakte Argentinië in en liet het de bal aan Mexico, waar Javier Hernández liet zien waarom Manchester United hem heeft vastgelegd. De spits ontdeed zich listig van Martin Demichelis en knalde raak. En hoewel de Mexicanen het hoofd niet in de schoot legden en bleven aanvallen, wankelde de Argentijnse zege nooit.

Aquirre zwijgt over arbiter

"Ik wil over deze arbiter niet al te veel zeggen, maar nadat hij de goal van Tévez, die buitenspel stond, goedgekeurd had, verloren we onze concentratie", zei bondscoach Javier Aguirre na de 3-1 nederlaag van zijn Mexico tegen Argentinië.

"We gingen daarna zelf ook in de fout en twee blunders maken een dramatisch verschil." Toch ging Aquirre niet bij de pakken neerzitten. "We hebben een uitstekende generatie jonge spelers, die alleen maar beter kan worden. Ik denk dat ze over vier jaar op hun top zijn."

Matchwinner Tévez: "We zijn blij. Dit was belangrijk voor ons. Nu moeten we veel rusten en dan willen we ons revancheren op Duitsland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl