NOS VoetbalAangepast

Robben op rechts, Kuijt op links

Arjen Robben start in de achtste finales van het WK tegen Slowakije in de basis bij Oranje. Dat zei bondscoach Bert van Marwijk anderhalf uur voor de wedstrijd tegen Jack van Gelder.

"De backs van Slowakije hebben moeite met het naar binnen verdedigen. Daarom begint Arjen op rechts en Dirk Kuijt op links."

Waken voor de Slowaken

De Slowaken veroorzaakten met hun 3-2 zege op Italië en de plaatsing voor de achtste finales van het WK een groots volksfeest in eigen land.

Maandag hopen ze tegen Oranje opnieuw te stunten. "We zijn nu helden in Slowakije", stelde bondscoach Vladimir Weiss.

"Er heerst een ongelooflijke euforie. We gaan tegen de Nederlanders nog aanvallender spelen." De bondscoach moet het dan wel stellen zonder de geschorste Zdeno Strba. Hij wordt vervangen door Kamil Kopúnek.

De goals zullen weer van Robert Vittek moeten komen. De spits, die deze zomer Lille verruilt voor Ankaragücü, is door zijn twee goals tegen Italië nu Slowaaks topscorer aller tijden met 22 goals.

Van der Vaart twijfelgeval

Bij Nederland baart alleen de kuitblessure van Rafael van der Vaart bondscoach Bert van Marwijk zorgen. Hij staat in elk geval niet in de basis en kan mogelijk ook niet invallen.

Nederland speelde nooit eerder tegen Slowakije, dat zich in 1993 losmaakte van Tsjechië. Op de ranglijst van de FIFA staat het land 34ste.

Opstellingen

NEDERLAND: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Johnny Heitinga, Joris Mathijsen, Giovanni van Bronckhorst, Nigel de Jong, Mark van Bommel, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt, Robin van Persie. Slowakije: Ján Mucha, Peter Pekarík, Martin Skrtel, Ján Durica, Radoslav Zabavnik, Marek Hamsík, Vladimir Weiss, Miroslav Stoch, Juraj Kucka, Erik Jendrisek, Robert Vittek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl