NOS NieuwsAangepast

Duitsland in ban van helderziende inktvis

Duitsland is in de ban van een helderziende inktvis. Paul, een tweejarige octopus in het aquarium van Oberhausen, heeft tot nu toe alle wedstrijden van de Mannschaft goed voorspeld. Vanmiddag profeteerde hij dat Duitsland zondag Engeland zal verslaan.

Paul doet zijn voorspellingen met behulp van van twee grote glazen bakken in zijn aquarium. Zijn verzorgers beplakken die met een Duitse vlag en die van de tegenstander. Daarna doen ze in beide bakken mosselen, een delicatesse voor Paul. Welke bak Paul als eerste uitkiest, zal winnen (hoe een gelijkspel zal moeten worden voorspeld is niet duidelijk).

Geen twijfel

De afgelopen tijd gaf hij van tevoren aan dat Duitsland zou winnen van Australië, verliezen van Servië en weer winnen van Ghana.

Bij het EK van 2008 had hij volgens zijn verzorgers een score van 80 procent. Duitsland werd tijdens dat toernooi uiteindelijk in de finale verslagen door Spanje.

Vanmiddag ging Paul zonder te twijfelen op de Duitse bak af, ondanks het feit dat hij ooit in Groot-Brittannië is geboren. "Hij klom in de bak en deed zelfs het deksel erop", een duidelijk teken meent een jubelende woordvoerder van het aquarium.

Beroemd

Door zijn wonderbaarlijk juiste voorspellingen is Paul nu hard op weg een belangrijke voetbalcommentator te worden bij onze Oosterburen. Bild noemde hem het "Tintenfisch-Orakel" en natuurlijk ook Engelse media als de BBC en Sky News besteedden al aandacht aan hem.

Geen wonder dat andere dierentuinen het succes proberen te evenaren, maar tot nu toe zonder succes: nijlpaard Petty in de zoo van Chemnitz dacht dat Servië zou winnen van de Duiters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl