NOS VoetbalAangepast

Brazilië en Portugal scoren niet

Brazilië is op het WK in Zuid-Afrika dankzij een vervelend 0-0 gelijkspel tegen Portugal groepswinnaar geworden in Groep G. Ook de Portugezen gaan door.

Brazilië was al zeker van een vervolg en Portugal was dat bijna. Niets stond de ploegen dus in de weg om er een leuk schouwspel van te maken, maar dat werd het niet. Vooral voor rust regende het gemene charges en gele kaarten. Pepe, die zijn noppen in een Braziliaans kuitbeen parkeerde, en Juan (hands) hadden zelfs rood moeten krijgen.

Tussen de tackles door had Brazilië de beste kansen op de 1-0.Nilmar schoot echter via de keeper op de paal en Luis Fabiano kopte de bal naast.

Portugal gevaarlijker na rust

In de rust hadden beide bondscoaches er ongetwijfeld op gehamerd dat het, met het oog op het vervolg van het WK, niet zo handig was om nog meer kaarten te verzamelen.

Het gevolg daarvan was dat vooral de Brazilianen in de tweede helft weinig meer ondernamen. Al kuierend zochten ze een gaatje in de Portugese verdediging, maar dat bleek niet te vinden.

In de tweede helft zorgde Portugal in de omschakeling zelfs voor het meeste gevaar. De beste kans kwam op naam van Raul Meireiles. Hij tikte echter net naast en omdat ook Ronaldo vanuit alle standen hoog over of ver naast schoot, bleef het bij een teleurstellende 0-0.

Alleen spelers en coaches tevreden

Er werd reikhalzend uitgekeken naar het treffen tussen Portugal en Brazilië, maar de echte voetballiefhebbers kwamen bedrogen uit. Eigenlijk waren alleen de spelers en de coaches tevreden.

"Het was een lastige groep, dus het is fijn om als eerste te eindigen", trapte de Braziliaan Julio Cesar een open deur in. "Nu begint het lastige gedeelte en kunnen we het ons niet veroorloven om een wedstrijd te verliezen."

De Portugese bondscoach Carlos Queiroz had zelfs een beeldspraak in petto voor de pers. "We hadden het zeer lastig. We begonnen het duel met een werkoverall aan, maar ik denk dat we na afloop een smokingjasje droegen."

Opponent Oranje?

Als zowel Brazilië als Nederland de achtste finales overleeft, ontmoeten die landen elkaar in de kwartfinales. Dat duel heeft dan plaats op vrijdag 2 juli om 16:00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl