NOS VoetbalAangepast

Kranten: slecht spel, wel winst

De Nederlandse kranten zijn na de 2-0 winst van Oranje op de Denen eensgezind in hun oordeel: niet best gespeeld, maar de punten zijn binnen.

"Geen oogstrelende wedstrijd, maar het elftal won uiteindelijk probleemloos zijn WK-ouverture", stelt De Telegraaf.

De Volkskrant is harder. "De kwalijke trekjes van het huidige Oranje wogen bij de ouverture bijna net zo zwaar als de kwalitatieve oprispingen, het vleugje mazzel en de degelijke afweer."

Eljero Elia oogst rondom veel lof. "Elia zet Grote Vier in de schaduw", kopt AD Sportwereld. "De Afrikanen adopteerden de pingelaar meteen als een van hen", stelt De Volkskrant vast.

Oranje maakt geen indruk in buitenland

Ook de buitenlandse media waren niet onder de indruk van Oranje. "Zo veel klassespelers, zo slecht voetbal", begon het Duitse Bild. "Bij de Nederlandse zege op Denemarken maakten legendes als Zidane, Cruijff en Platini op de VIP-tribune liever een praatje dan dat ze naar de wedstrijd keken."

"Electrische Elia zorgt voor de enige opschudding", vond de Engelse Daily Mail. "Elia kreeg niet het doelpunt dat hij verdiende, maar in 23 minuten maakte hij een opnieuw tegenvallende middag tijdens het WK voetbal alsnog de moeite waard. Met Elia is de eerste verrassing gevonden: zijn bundeling van pure energie, typisch Nederlands op het doel van de tegenstander gericht, bracht een vonkje spanning in het stadion."

Het Franse L'Equipe noemde het optreden van Oranje 'bleekjes'. "Weinig of geen ritme, veel fouten, een team met startproblemen."

'Denen te oud, te slecht, te saai'

Het Deense elftal werd in eigen land met de grond gelijkgemaakt. "Morten Olsen is te oud, de spelers te slecht en te saai en er is gewoon niemand die kan scoren", vat de sportsite spn.dk de stemming van lezers samen. Denen stellen hun verwachtingen voor het WK naar beneden bij. "Er is niet veel optimisme te bespeuren bij lezers", aldus de site.

Andere Deense media, zoals de krant Berlingske Tidende, bespeuren een gebrek aan defensieve kracht. "Aan de negatieve kant staat in gigantische letters dat we opnieuw de doelpunten weggeven. Zowel doelpunt een als twee was om te huilen", stellen commentatoren van de krant. "De eerste helft was voldoende maar daarmee zijn de mooie woorden op."

"Deense zelfmoord tegen Holland", kopte de Deense sportsite sporten.dk kort na de verloren wedstrijd van maandag. "Een fout in de verdediging verpestte het openingsduel van Denemarken. Een eigen doelpunt aan het begin van de tweede helft zette de in het wit gestoken Denen op het verkeerde been", analyseerde de site de wedstrijd kort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl