Slovenië wint door blunder keeper

Slovenïe heeft zijn eerste duel op het WK gewonnen. Algerije werd met 1-0 verslagen na een enorme blunder in de slotfase van doelman Fawzi Chaouchi.

Voorzichtigheid was troef in de matige eerste helft, waarin het tempo weliswaar hoog lag, maar vloeiende combinaties uitbleven. Belhadj kreeg wel al snel een kansje, maar zijn vrije trap werd door de Sloveense doelman kundig gepareerd.

Algerije, dat mazzel had dat Djebbours tik tegen het hoofd van Suler niet werd bestraft, perste er na een half uur een offensiefje uit en zag een kopbal van Halliche overgetikt worden. Slovenië kon voor rust alleen wijzen op een flinke pegel van Birsa (redding Chaouchi).

Blunder Algerijnse sluitpost

Ook na de pauze won de angst om te verliezen het van de wil om te winnen. Het duel tussen de Woestijnvossen en de Groene Draken leek dan ook uit te gaan draaien op een doelpuntloze remise.

Maar met de komst van Ghezzal en twee domme acties van de invaller veranderde alles. Hij kreeg na een domme handsbal in het Sloveense strafschop een tweede gele kaart en moest vertrekken.

Slovenië kreeg met een man meer bijna nog een doelpunt tegen na een te korte uittrap van keeper Handonvic. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een op het oog houdbaar schot van Koren glipte door de handen van Chaouchi, tot verbazing en vreugde van de Slovenen.