Arjen Robben kan mee naar WK

Arjen Robben wordt op het veld behandeldArjen Robben wordt op het veld behandeld Arjen Robben wordt op het veld behandeld ProShots

De hamstringblessure die Arjen Robben zaterdag in het oefenduel met Hongarije opliep is minder ernstig dan in eerste instantie werd gevreesd.

De aanvaller van Bayern München werd zondag nader onderzocht in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam en daarbij kwam aan het licht dat hij een scheurtje in zijn linkerhamstring heeft.

Bondscoach Bert van Marwijk liet weten voorlopig geen vervanger op te roepen om Robben alle kans te geven om tijdens het WK nog aan te sluiten. De komende dagen wordt besloten wanneer Robben van Nederland naar Zuid-Afrika zal reizen om zich te voegen bij de selectie, die daar zondagochtend arriveerde.

Optimisme bij Robben

Robben zei in Studio Voetbal dat hij zich door fysiotherapeut Dick van Toorn zal laten behandelen om extra snel te herstellen van zijn blessure.

"Als je het rustig laat genezen ga je naar de vier tot zes weken toe. Daarom heb ik nu andere middelen nodig", sprak Robben. "Ik heb goede ervaringen met Van Toorn, hij heeft me eerder geholpen."

"Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij mij klaar gaat maken voor het WK", toonde hij zijn optimisme. "Ik weet dat hij tot veel in staat is, eventueel kan het in een week weer goed zijn. Aan mij zal het niet liggen",aldus Robben. "Ik wil er gewoon graag bij zijn als we daar wereldkampioen worden."

Bekijk ook...

Nieuws

Video

 
  • video Robben aan de lijn in Studio Voetbal Heel Nederland hield het hart vast, maar Arjen Robben kan waarschijnlijk toch mee naar het WK voetbal. De... aanvaller heeft in de wedstrijd tegen Hongarije een scheurtje in zijn hamstring opgelopen en denkt zelf nog in actie te kunnen komen tijdens het WK. Jack van Gelder belde met Robben in Studio Voetbal.
  • video Tom Egbers over Arjen Robben Tom Egbers is, net als het Nederlands elftal, aangekomen in Zuid-Afrika. Hij vertelt zondag aan het begin van... de avond of er in Johannesburg al meer bekend over de situatie rond Arjen Robben.

Audio

  • Opluchting over blessure Robben De blessure die Arjen Robben opliep in de oefenwedstrijd tegen Hongarije lijkt mee te vallen. De aanvaller heeft een scheurtje in... zijn hamstring en sluit waarschijnlijk in de loop van het WK aan bij Oranje. Bas Ticheler vertelt vanuit Zuid-Afrika hoe het ervoor staat.

Video en Audio

  • » Oranje-trio arriveert op Aruba Video Dirk Kuijt, Mark van Bommel en Arjen Robben werden op Aruba warm onthaald, toen ze er arriveerden...17 jul 2010, 36115 keer afgespeeld
  • » Maradona mag nog vier jaar blijven Video De Argentijnse voetbalbond wil dat Diego Maradona aanblijft als bondscoach. Over vier jaar is het...15 jul 2010, 6755 keer afgespeeld
  • » Beckham verwijt Capello niets Video David Beckham was tijdens het WK vanwege een blessure elftalleider bij Engeland, maar een functie...15 jul 2010, 12810 keer afgespeeld

Meer video en audio

NOS
Ontdek Omroep.nl