NOS VoetbalAangepast

Blessure velt wervelende Robben

Arjen Robben is in het laatste oefenduel van het Nederlands elftal uitgevallen met een - naar het zich laat aanzien - ernstige hamstringblessure. Hij wordt zondag nader onderzocht en zal derhalve niet vandaag met de ploeg afreizen naar Zuid-Afrika.

Met Robben in de tweede helft als invaller wervelde Oranje in de laatste test voor het WK langs Hongarije. De formatie van bondscoach Erwin Koeman werd na een 1-1 ruststand met 6-1 onder de voet gelopen. Robben maakte twee doelpunten, maar viel kort voor tijd uit na een mislukt hakje.

"Hij voelde een scherpe steek. Dat belooft niet veel goeds", vertelde bondscoach Bert van Marwijk kort na de wedstrijd. "De behandelmethodes zijn tegenwoordig sterk verbeterd, dus ik geef de hoop niet op. Morgen wordt er een echo en een scan gemaakt, dan zien we verder."

Liever verloren

Robben was net hersteld van een lichte heupblessure. Van Marwijk hield hem uit voorzorg in de eerste helft op de bank zitten. "Dit had echter niets te maken met de klachten die Arjen eerder in de week had", zei Van Marwijk. "Hij maakte een onnatuurlijke beweging. Dat gebeurde in het heetst van de strijd, waardoor zijn hamstring te veel belast werd."

"Ik wil nog niet nadenken over een eventuele vervanger. Die kan ik oproepen tot 24 uur voor de eerste wedstrijd. Maar dit is wel een enorme domper. Het was natuurlijk een fantastische wedstrijd, maar ik had hier liever verloren en een fitte Robben gehad."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl