NOS WielrennenAangepast

Porte lijkt klaar voor Tour na eindzege in Zwitserland

Porte pakt eindzege in Zwitserland, Kelderman valt van podium

Richie Porte heeft de Ronde van Zwitserland op zijn naam gebracht. De Australiër van BMC ging al aan de leiding en in de door zijn ploeggenoot Stefan Küng gewonnen afsluitende tijdrit over 34 kilometer hield hij de leiderstrui simpel vast.

Porte reed al sinds woensdag in de gele leiderstrui en lijkt klaar om te jagen op een goede klassering in de Ronde van Frankrijk, die op zaterdag 7 juli van start gaat en waarin hij als kopman van BMC fungeert.

Küng, die met BMC de ploegentijdrit won op de openingsdag en vier dagen in het geel reed, was een klasse apart op het rechttoe-rechtaanparcours. Hij bleef de Deen Sören Kragh Andersen 19 seconden voor.

Kelderman valt van podium

Wilco Kelderman kon zijn derde plaats niet vasthouden. De Sunweb-renner werd gepasseerd door de Deen Jacob Fuglsang, die als nummer zeven in het klassement aan de negende rit begonnen was, en ook nog door de Spanjaard Enric Mas.

Kelderman zoekt in gesprek met Langs de Lijn naar een verklaring voor zijn "slechte" tijdrit. "Vandaag ging het totaal niet. ik had echt een off-day", zei de Nederlander, die ook vertelde nog last te hebben van de nasleep van een armblessure.

"Wel een beetje. Het was lang rechtdoor, dus dan zit je lang heel smal in je tijdritpositie. Maar dat was niet de reden. De benen waren gewoon niet goed en dan houdt het op", concludeerde Kelderman, die tijdens de Tour als meesterknecht van Tom Dumoulin gaat rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl