Boasson Hagen

Aanvaller Boasson Hagen grijpt nu wel de hoofdprijs

Na twee tweede en twee derde plaatsen heeft Edvald Boasson Hagen de negentiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Boasson Hagen (Dimension-Data) sprong in de slotfase weg bij zijn mede-aanvallers en kwam solo over de streep in Salon-de-Provence.

Nikias Arndt (Sunweb) en Boasson Hagen namen op drie kilometer een rotonde aan de korte kant, waarmee ze hun zeven mede-koplopers verrasten.

De Noor reed daarna weg bij Arndt, die tweede werd op 5 seconden. Jens Keukeleire (Orica) eindigde als derde op 17 tellen van de winnaar.

Aanvaller Boasson Hagen sprint weg uit kopgroep en soleert naar zege

In de langste etappe van de Tour (222,5 kilometer) sprongen twintig renners na veertig kilometer koers weg. Onder anderen Bauke Mollema maakte deel uit van die kopgroep.

Het peloton gaf de koplopers vandaag alle ruimte. De sprintersploegen lieten de aanvallers lopen en de voorsprong groeide naar ruim tien minuten.

Mollema moet passen in finale

Op een aanval van Keukeleire met nog 20 kilometer te gaan, reageerden van die twintig man alleen Gianluca Brambilla, Jan Bakelants, Daniele Bennati, Elie Gesbert, Thomas De Gendt, Sylvain Chavanel, Edvald Boasson Hagen en Nikias Arndt.

Boasson Hagen, normaal gesproken de rapste sprinter van het negental, ging er in z'n eentje vandoor en werd niet meer bijgehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl