Het profiel van etappe 17, een rit van ​ La Mure naar Serre-Chevalier
NOS WielrennenAangepast

Etappe 17: erop of eronder voor favorieten op drie zware Alpencols

De klimgeiten van het peloton kunnen hun geluk niet op vandaag. Met de Croix de Fer, Télégraphe en Galibier staan er drie klassieke Alpencols op het Tourprogramma. Weet Chris Froome zijn gele trui met succes te verdedigen of verliest hij 'm aan een concurrent?

Fabio Aru (18 seconden achterstand), Romain Bardet (23) en Rigoberto Urán (29) maken alle drie nog een serieuze kans op de eindzege in de Ronde van Frankrijk. NOS-analist Danny Nelissen laat zijn licht schijnen over de eerste Alpenetappe, die om 12.20 uur van start gaat.

Tegen welke berg zien de renners het meest op?

"Die laatste combinatie is het moeilijkst. Eerst rijden ze de Télégraphe op en na een korte afdaling volgt meteen de Galibier. De lengte van dat blok maakt het heel lastig."

In wiens voordeel is dat lange, zware blok van 35 kilometer?

"In het voordeel van Froome en Sky. Dat stuk wordt moeilijk en ligt een ploeg als Sky het beste. De concurrenten moeten zorgen dat ze er op de top van de Galibier (de laatste klim, red.) nog bij zijn, want in de laatste snelle afdaling is weinig meer te winnen."

Het algemeen klassement voor de zeventiende etappe

Om welke beklimming moet Froome zich de meeste zorgen maken?

"Ik denk eigenlijk dat Froome helemaal niet in de problemen komt. Ik moet nog zien of de anderen hem wel kunnen aanvallen. Ik denk eigenlijk dat niemand sterk genoeg is om dat blok van Sky aan te vallen."

Wat voor advies zou je geven?

"Ze moeten Froome toch maar gewoon aanvallen, ze kunnen niks anders. Het is voor de concurrentie dan hopen op een slechte dag van Froome, zoals hij dat in de Pyreneeën had."

De favorieten bij elkaar: Urán, Bardet, Froome en Aru

Geef je de aanvallers vandaag een kans op de ritzege?

"Ik denk dat Warren Barguil het nog wel een keer gaat proberen. Maar in zo'n zware etappe rijd je niet zomaar weg. Barguil krijgt dan nog wel de ruimte van de favorieten, want zijn achterstand in het klassement is groot genoeg."

De Touruitzendingen van woensdag

Tijd Programma Waar?
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.10 uur Etappe 17: La Mure - Serre-Chevalier NPO 1 en NOS.nl
19.27 uur Tourjournaal NPO 3 en NOS.nl
21.20 uur De Avondetappe NPO 1 en NOS.nl
Met Lodewijk Asscher, Danny Nelissen, Henk Lubberding

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl