NOS WielrennenAangepast

Thomas wint in kletsnat Düsseldorf en pakt eerste geel

Korte samenvatting: zege en geel voor Thomas, Valverde valt uit

Geraint Thomas is de eerste drager van de gele trui. Thomas (Sky) won de tijdrit over spekgladde straten in Düsseldorf voor Stefan Küng. Thomas was vijf seconden sneller dan de Zwitser van BMC.

De grote verliezer van de dag is Alejandro Valverde. Hij gleed onderuit in een bocht en schoot de hekken in. De Spanjaard moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd en is de eerste uitvaller in de Ronde van Frankrijk.

Valverde bleek zijn knieschijf te hebben gebroken. Ook Ion Izagirre ging onderuit en moest de ronde verlaten.

Drie Lotto-Jumbo-renners gingen onderuit: favoriet Primoz Roglic, George Bennett en Dylan Groenewegen. Jos van Emden mikte op een podiumplaats. Hij bleef wel overeind, maar hij kwam niet verder dan de zevende plaats op vijftien seconden van Thomas.

Zijn ploegmaats Robert Gesink en Timo Roosen deden het prima met respectievelijk een 22ste (+0.31) en 26ste (+0.34) plaats.

Bauke Mollema, die als knecht van Alberto Contador aan het vertrek stond, deed het relatief rustig aan en werd 132ste in de uitslag op 1.18 van Thomas.

Froome slaat gat met concurrentie

Vooraf werd er veel gespeculeerd over de vorm van Chris Froome, maar de drievoudig Tourwinnaar slaat op de eerste dag al een groot gat met zijn concurrentie.

Zo bleek de Brit ruim een halve minuut sneller dan andere kanshebbers, zoals Nairo Quintana, Richie Porte, Alberto Contador, Romain Bardet en Fabio Aru.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl