NOS WielrennenAangepast

Van Emden en Roglic dromen van gele trui in Düsseldorf

Het zou zomaar kunnen dat de gele trui zaterdag na de eerste dag van de Tour de France in handen is van Lotto-Jumbo. De Nederlandse ploeg beschikt met Primoz Roglic en Jos van Emden over twee kanshebbers voor de tijdrit.

Dubbele inzet Lotto-Jumbo op de eerste gele trui

Veertien kilometer op een vlak parkoers door Düsseldorf, dat kun je de Sloveen Roglic wel toevertrouwen. Hij werd vorig jaar tweede in de openingstijdrit van de Giro achter Tom Dumoulin. Een paar dagen later won hij wel de tweede tijdrit. En Van Emden won dit jaar de afsluitende tijdrit in de Giro.

Beide renners weten zelf heel goed dat ze zaterdag kans maken op het geel. Van Emden: "Het zou kunnen, ja." En Roglic, een van de beste tijdrijders ter wereld: "Alles is mogelijk."

Als we verder praten met het tweetal worden ze wel wat voorzichtiger in hun antwoorden. Van Emden: "Tuurlijk hangt er een gele trui aan vast, maar daar wil ik niet te veel mee bezig zijn. Misschien blokkeert dat."

Roglic wil vooral zijn benen laten spreken. "We moeten realistisch blijven. Het parkoers is niet ideaal voor mij. Aan het eind van de dag weten we meer."

Opvolger Breukink?

Erik Breukink was in 1989 de laatste Nederlander die de gele trui droeg. Van Emden kan dus geschiedenis schrijven. "Er ligt een hele mooie kans. Dit is gewoon mijn kans en die wil ik heel graag pakken."

Er zijn drie startgroepen voor de tijdrit. De ploegen mogen hun renners zelf verdelen over die groepen. Als later op de dag regen wordt verwacht, kan ploegleider Frans Maassen ervoor kiezen om Roglic en Van Emden als eersten te laten starten.

Maassen: Roglic en Van Emden kunnen als eerste starten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl