NOS WielrennenAangepast

Meesterknecht Poels baalt en Froome baalt met hem mee

Wout Poels had eerder deze week flink de pest in, nadat hij te horen had gekregen dat Team Sky hem niet heeft opgenomen in de selectie voor de Tour de France. "Ja, het was wel even slikken. Ik ben er een paar dagen stuk van geweest", zei Poels zondag, voorafgaand aan het NK wielrennen op de weg.

Ook Froome baalt dat Poels de Tour niet rijdt

En Poels was niet de enige voor wie het nieuws een bittere pil vormde. Ook Sky-kopman en drievoudig Tourwinnaar Chris Froome baalde ervan. "Ik heb Froome daarna nog wel gezien en ook met hem geappt", liet Poels weten. "Hij vindt het ook jammer, maar je doet er niks aan."

Knieblessure

Poels was vorig jaar de meesterknecht van Froome en had dat dit jaar ook willen zijn, maar door een knieblessure verliep zijn voorbereiding verre van vlekkeloos. Team Sky wilde het risico niet nemen en houdt de Nederlander nu achter de hand voor de Vuelta, die op 19 augustus van start gaat.

"Ik had het idee dat ik er wel klaar voor was", aldus Poels. "Of de keuze terecht is? Zelf zeg ik natuurlijk van niet, maar ik snap de beslissing wel."

Wout Poels was vorig jaar de meesterknecht van Chris Froome

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl