Laurens ten Dam beklimt de de Stelvio tijdens de Giro d'Italia 2017
NOS WielrennenAangepast

Ten Dam kan zich opmaken voor negende Tour

De Australiër Michael Matthews en de Fransman Warren Barguil fungeren in de Tour de France als kopmannen van Team Sunweb. Matthews aast op dagzeges in de sprint en op de groene trui en Barguil richt zich op dagsucces in de bergen.

Laurens ten Dam, die in de jongste Giro d'Italia in dienst reed van de latere winnaar Tom Dumoulin, verschijnt voor de negende keer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Zijn beste prestatie leverde Ten Dam in 2014, toen hij samen met zijn toenmalige ploeggenoot Bauke Mollema met de besten meeging bergop.

Ten Dam en Mollema, beiden destijds nog in dienst van de Belkin-formatie, lonkten zelfs naar het podium. Het was voor de Nederlandse wielerliefhebbers de zomer van 'Bau en Lau'. De nu 36-jarige renner eindigde die Tour uiteindelijk op de negende plaats. Bij Sunweb fungeert Ten Dam vooral als wegkapitein en mentor van de ploeg.

Sunweb vaardigt voorts de Nederlanders Ramon Sinkeldam, Mike Teunissen, Albert Timmer en Roy Curvers af en de Duitsers Nikias Arndt en Simon Geschke.

Tourselectie Team Sunweb

Nikias Arndt (Dui)
Warren Barguil (Fra)
Roy Curvers
Laurens ten Dam
Simon Geschke (Dui)
Michael Matthews (Aus)
Ramon Sinkeldam
Mike Teunissen
Albert Timmer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl