Dylan Groenewegen
NOS WielrennenAangepast

Groenewegen op stoom in Toer, maar wil zege in Tour

Sprinter Dylan Groenewegen lijkt klaar voor de Tour de France. Voor de tweede dag op rij wint hij een rit in de Ster ZLM Toer en verslaat hij André Greipel en Marcel Kittel. "Het was vandaag een fietslengte, dat is genoeg. Winnen is winnen", vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Voor Groenewegen is de ZLM Toer vooral de laatste voorbereiding op de Tour. Vorig jaar was de renner van Lotto-Jumbo in Frankijk om er te leren, nu wil hij oogsten. "We zijn een jaar verder, de sprinttrein is sterker. Vrijdag ging het perfect, dat wil je meenemen naar de Tour, zodat je het ook daar kan laten zien. Ik denk dat het erin zit, we gaan proberen om daar ons kunstje te tonen."

Vergeleken met vorig jaar is de Nederlands kampioen naar eigen zeggen sterker geworden. "Ik ben een jaartje ouder, ik heb vorig jaar de Tour uitgereden en ik heb meer inhoud. Ik voel me ook gewoon sterker in de sprints."

En of deze zege goed is voor zijn zelfvertrouwen? "Ik versla twee Duitse topsprinters. Dat is een goed teken en winnen is beter dan verliezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl