NOS WielrennenAangepast

Geen Tour voor Dumoulin: dan ben ik op vakantie

Hij liet het eerder al doorschemeren, maar nog nooit zo duidelijk als vandaag: Tom Dumoulin rijdt dit jaar geen Tour de France. "Dan ben ik lekker op vakantie", zei hij op een persconferentie.

Dumoulin bevestigt: geen Tour de France

Als de Tour begint, heeft Dumoulin zijn piek als het goed is al gehad. "De focus ligt dit jaar op het klassement in de Giro. Dat heb ik altijd al gezegd. Er is ook geen plan B."

Dat was er vorig jaar ook niet, maar omdat hij toen na zes dagen in de roze leiderstrui geblesseerd moest afhaken besloot Dumoulin alsnog aan de Tour mee te doen.

Geen klassiekers, maar hoogtestage

Alles staat dus wederom in het teken van de Giro. Terwijl de hele wielerwereld zich dezer dagen opmaakt voor de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race gaat Dumoulin over een aantal dagen op hoogtestage. We zien hem pas terug op 23 april in Luik-Bastenaken-Luik, ruim een week voor de start van de Giro.

Dumoulin: "Vorig jaar ging ik niet op hoogtestage, maar nu ga ik echt voor het klassement. Ik train anders. Mijn voorseizoen is ook beter dan ooit."

Klimmen of tijdrijden?

Alleen in Tirreno-Adriatico was er op de slotdag een teleurstelling: hij werd slechts dertiende in de tijdrit. "Daar heb ik stevig van gebaald. Ik heb heel weinig tijdritten gereden en me vooral gefocust op kilometers maken bergop. Dat is belangrijker voor de Giro."

Toch was het een belangrijke les voor Dumoulin. "Ik wil mijn afkomst niet verloochenen, dus dat gaan we wel anders aanpakken. Ik was ook te nonchalant, dat ben ik van nature. Ik dacht: het komt wel goed. Maar ik moet aan mijn tijdrit blijven werken."

Na de Giro rijdt Dumoulin nog de Ronde van Zwitserland en de NK. Daarna gaat hij dus op vakantie in plaats van de Tour rijden. Als plan A tenminste van kracht blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl