NOS Wielrennen

Mollema blij dat het erop zit, Poels via feestje naar Rio

Poels droomt van goud in Rio

Wout Poels heeft niet voor eigen kans kunnen rijden deze Tour, dus probeerde hij het op de slotdag nog even. "Met Luke Rowe ging ik ervandoor, we wilden er even show van maken. Dat was leuk", grapt Poels. "We hebben drie weken heel hard gewerkt, het is heel speciaal dat we voor de tweede keer winnen."

Vanavond viert Poels met winnaar Froome een feestje in Parijs, via de criteriums van Boxmeer en Heerlen gaat hij naar Rio de Janeiro. Daar wil Poels olympisch kampioen worden. "Alleen de gouden medaille telt, ik denk dat het erin zit."

Bauke Mollema is blij dat de Tour erop zit. "Dit is altijd zo'n beroerd rondje over al die kasseien, gelukkig heb ik het overleefd." Mollema had lang zicht op een podiumplek, maar wordt uiteindelijk elfde. "Het geeft geen zin meer daar te veel negatieve energie in te steken. Ik was er dichtbij, dat neem ik mee naar volgende jaren."

Snel duidelijkheid over toekomst Ten Dam

Of Laurens ten Dam er dan nog bij is, is nog onduidelijk. "Daar hoor je komende week meer van", zegt hij tegen verslaggever Han Kock. "Ik begon er wel weer plezier in te krijgen deze Tour. In de Pyreneeën ging het goed, ik was daar van waarde voor Warren Barguil. Toen hij wegviel, was mijn doel ook weg. Toen moest ik proberen mee te zitten, maar in de Alpen had ik slechte benen."

De toekomst hangt af van drie factoren. "Ik heb daar een stem in, de ploeg en de familie Ten Dam ook. Als een van de drie nee zegt, dan is het nee. Binnen nu en twee weken zijn we er alle drie wel uit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl